Teambuilding - TeamPlus Brasov

Ulcica Fermecată

Pentru această poveste de team building, pentru care am ales o locație specială: Muzeul Tehnicii Populare din Sibiu, începe așa:

"La marginea unui sat trăia un bătrân a cărui principală îndeletnicire era olăritul. Din mâinile lui ieșeau vasele folosite de toți cei din sat. Într-o zi bătrânul meșter a primit un coș plin de lut adus de un tânăr nu din locul obișnuit de unde toți sătenii își luau materia primă pentru construcție ci dintr-o groapă peste care a dat întâmplător. Materialul era diferit la culoare și nici nu putea fi amestecat cu cel obișnuit întrucât nu se lipea. Drept urmare meșterul s-a gândit să făurească un obiect din acel lut mai deosebit și așa a ieșit ulcica fermecată."

S-au bucurat de ulcică: CEZ Romania.

Ce câștigă participanții?

- Dezvoltarea sentimentului de apartenenţă la organizaţie
- Îmbunătăţirea aptitudinilor de comunicare
- Apropiere şi dezvoltare de relaţii interumane
- Cooperare şi solidaritate reciprocă
- Încredere în colegi
- Descoperirea propriului potenţial
- Flexibilitate şi managementul stressului

Cum facem?

Învăţare experienţială bazată pe activităţi indoor şi outdoor, urmate de sesiuni de debriefing (analiza) a celor intamplate si modul in care ne pot ajuta aceste experiente in activitatea profesionala. Modelul învăţării experienţiale (după Kolb & Fry, 1975)

Modelul Kolb

Oamenii reţin 20% din ce aud, 50% din ce scriu şi 80% din ceea ce fac. Fiecare proiect se bazează pe nevoile specifice ale companiei client şi ale echipei participante. Clientul este direct implicat în procesul de personalizare al programului.

  • Great People Inside
  • Human Synergistics
  • Hotel Clermont
  • Pastel Chalet