Setul de instrumente Human Synergistics măsoară dimensiuni considerate de regulă subiective: comportamente şi atitudini. Aceste măsurători sunt urmate de proiectarea concretă a viitoarelor atitudini şi comportamente dorite în viitor.
Dezvoltare individuală:
LSI - Stiluri şi valori individuale, prezintă idei şi convingeri care determină comportamentul unei persoane.
MEPS - Studiul Stilurilor de Management, evaluează cu acurateţe performanţa actuală a unui manager referitor la 14 competenţe esenţiale (structurate în abilităţi legate de sarcini, abilităţi interpersonale şi abilităţi personale)
Dezvoltare de grup:
GSI - Studiul stilurilor de grup, măsoară comportamentul în timpul unui exerciţiu de grup sau al unei întâlniri a echipei.
Simulări, colecţia supravieţuiri - (Deşert, Subarctic, Munţi, Incendiu, recif, Junglă, Cutremur, Tsunami) - oferă participanţilor posibilitatea de a elabora strategii de rezolvare generale pentru problemele de grup. Dacă echipele învaţă acest proces, care le ajută săia decizii corecte împreună, atunci ele vor funcţiona şi vor lucra productiv. În plus simulările oferă posibilitatea de a experimenta dinamica de grup într-un mediu protejat.
Simulări, colecţia provocări - (Negocieri constructive, Decizii etice, Managementul Performanţei, Planificare strategică, Schimbarea organizaţională, Gândirea critică) - sunt nişte exerciţii dinamice de echipă care se axează pe îmbunătăţirea cunoştinţelor şi a abilităţilor în domenii precum planificarea strategică, negocierile constructive sau managementul performanţei.
Simulări, colecţia afaceri - (Reclamaţia clientului, Întâlniri eficace, O cultură orientată spre calitate, Transformarea) - sunt simulări complexe, cu conţinut bogat, create pentru a pune participanţii în faţa unor tipuri de decizii cheie în diferite situaţii complexe, extrem de relevante pentru situaţiile cu care se confruntă managerii care conduc schimbări de organizaţie.
Dezvoltare organizaţională:
OCI - Organizational Culture Inventory. Punctul comun al organizaţiilor de succes este cultura lor, adică comportamentele aşteptate de la angajaţi. Mai mult, cultura organizaţională, din ce în ce mai evident, a devenit sursă majoră de avantaj competitiv a organizaţiilor. OCI măsoară cultura organizaţională şi oferă un profil al organizaţiei în termenii comportamentelor despre care angajaţii consideră că sunt aşteptate de la ei pentru a se potrivi cu organizaţia şi a-i îndeplini aşteptările.
OEI - Organizational Effectiveness Inventory (Studiu de eficacitate organizaţională) este complementar cu OCI şi măsoară factorii care determină cultura unei organizaţii cât şi consecinţele acesteia asupra membrilor săi şi a performanţei organizaţiei în general.
CSS - Stiluri de servire a clienţilor. Acest instrument evaluează stilurile de servire care promovează (sau nu promovează) satisfacţia clienţilor, loialitatea clienţilor şi recomandarea directă.